Вторник, 14.05.2024, 08:18
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Категории раздела
Наш опрос
Хто для мене Ісус Христос?
Всего ответов: 85
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2009 » Сентябрь » 7 » Святкування ювілею 400-річчя баптизму в НПМ «Україна» I 30 серпня 2009
22:08
Святкування ювілею 400-річчя баптизму в НПМ «Україна» I 30 серпня 2009
Урочистості з нагоди 400-ліття баптизму, які відбулися 3 серпня в НПМ «Україна», зібрали понад 5 тисяч глядачів. Згадуючи майже 160-річний шлях баптизму в Україні віряни баптиських та інших церков дякували Богові за свободу віросповідання в нашій країні, молилися за благополуччя співгромадян, духовне відродження нації.
Старші служителі церкви - колишні керівники баптиських Союзів України, Росії та Білорусії Григорій Комендант, Петро Коновальчик та Олександр Фірісюк - передали естафету служіння молодим християнам, серед яких є депутати й держслужбовці, керівники всіх рангів. «Любіть Господа, дбайте про благополуччя свого народу», - благословили молодь «ветерани».

Відкривши свято, Голова Всеукраїнського Союзу об`єднань євангельських християн-баптистів (ВСО ЄХБ) В`ячеслав Нестерук привітав присутніх та закликав звершити молитву за Україну й інші країни пострадянського простору. «Це свято дасть змогу віруючим осмислити свій шлях і намітити напрямок подальшого поступу, а також краще зрозуміти глибинні причинно-наслідкові зв`язки маловідомих широкому загалу подій», - підкреслив в розмові з журналістами Генеральний секретар Європейської баптиської федерації Тоні Пек. Його підтримав Президент Українського Біблійного товариства Григорій Комендант, наголосивши на необхідності щоденного пізнання волі Божої через систематичне читання Біблії та повноцінне молитовне життя.

Протягом свята гості прослідкували майже 160-річну історію слов`янського баптизму, дізналися про важливі факти з історії нашої Батьківщини, до цого часу невідомі широкій громадськості. За допомогою відеосюжетів та костюмоваих діалогів вони згадали сповнений страждань, але й благословінь Божих шлях українського баптизму, вшанувавши пам`ять загиблих мучеників хвилиною мовчання та співом величного гімну страждальців за віру «Страшно бушует житейское море».

Найяскравішим прикладом Божих благословінь для народу, який поступово, але неухильно обирає шлях повернення до Бога, стала розповідь про життя віруючих у Незалежній Україні. Християни, які колись змушені були обмежувати свюю віру стінами молитовних будинків, нині відкрито проповідують Слово Боже, допомагають хворим та знедоленим, навчають людей розуміти заповіді Божі та щиро любити нашого Небесного Батька. Віруючі відкривають християнські школи та семінарії, опікуються сиротинцями й лікарнями, допомагають молоді віднайти вірні орієнтири у житті та сприяють соціальній реабілітації, здавалося б, зовсім безнадійних людей, і особливо успішні в цьому служінні молоді християни.

Окрасою свята, яке складалося з циклу докуметально-презетаційних відеосюжетів, костюмоваих діалогів, історичих блоків та свідчень про сьогодення, стали духовні славоспіви у виконанні тисячного хору кращих співаків баптиських церков України та симфонічного оркестру під керівництвом старшого регента церков ЄХБ України Олександра Крещука, диригентів Віталія Болгара та Стіва Бенхама, а також музичне прославнення солістів та творчих колективів з різних країн.
На завершення урочистостей старші служителі баптиських церков України під натхненне хорове виконання відомого псалма «Вірую!» здійснили урочисту й хвилюючу церемонію передачі Біблії першого українського євангелиста Івана Рябошапки молодим християнам і побажали їм зберегти в серці любов до Господа, відродити віру в душах співгромадян.

Прес-служба ВСО ЄХБ

Просмотров: 1489 | Добавил: andreyo | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
God loves you! © 2024
LANGUAGE
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей